Sarmice od zelja u rerni ispod sača
Sarmice od zelja sigurno su jedan od kulinarskih vesnika proleća. Zelje (Rumex patientia) se odlikuje brojnim lekovitim svojstvima, ali nama je ovog puta na prvom mestu bio njegov ukus 😊 Mi…
Sarmice od zelja sigurno su jedan od kulinarskih vesnika proleća. Zelje (Rumex patientia) se odlikuje brojnim lekovitim svojstvima, ali nama je ovog puta na prvom mestu bio njegov ukus 😊 Mi…
Punjene suve paprike su svakako jedan od glavnih specijaliteta juga Srbije u tom kraju poznate su po nazivu butane šušpe. Svako ko je imao prilike da ih proba morao je…
Danas nam je divan dan, divan dan, našem ____________ rođendan! Rođendan spada u događaj kojem se svi raduju i koji žele da obeleže na najbolji mogući način okruženi bliskim prijateljima,…
Podvarak uz ostala jela od kiselog kupusa sigurno spada u najomiljenije zimske specijalitete. Ovog puta smo se odlučili za podvarak sa piletinom koji smo spremili u rerni ispod zemljanog sača.…
Posni pasulj prebranac u zemljanoj posudi idealan je za posne slavske trpeze, dane posta, Badnji dan ili Veliki petak.Naša draga Dijana Popović napisala je i poslala nam recept i fotografije. Zemljano…
Kiseli kupus sa suvim mesom u zemljanom loncu pravo je zimsko jelo. Kada se ukiseli kupus i sa sušenja stignu dimljene butkice, kolenice, slanina i kobasice vreme je da sjedinimo…
Srpska slava Slava, jedinstveni religijski običaj u Srba, poznata još i kao krsna slava, spada u narodno-crkveni običaj i veoma bitan porodični praznik koji je svrstava odmah posle Božića u…
Punjena muskatna bundeva zapečena u zemljanom pekaču oduševiće Vas svojom karakterističnom aromom. Osim finog ukusa muskatna bundeva nagradiće Vas i obiljem vitamina (A, B1, B2 i C), minerala, biljnih vlakana…
Punjeni kiseli kupus spada u sezonska jela, a sigurno Vam je poznato da se najukusnija jela od kiselog kupusa spremaju u zemljanom posuđu. Naša draga Dijana Popović poslala nam je ovaj interesantan…
Nema tog gurmana kojeg teletina ispod sača nije oduševila svojim sočnim ukusom, meso koje se razdvaja na niti i prosto topi nakon dugog krčkanja u svojim sokovima nikoga ne ostavlja…