Svinjska rebra u rerni
Sećam se odlazaka na selo u zimske dane, nakon svinjokolja, kada se kućom iz šporeta širio miris pečenja. Porodična okupljanja su uvek bila puna radosti i smeha, ali i dobrih…
Sećam se odlazaka na selo u zimske dane, nakon svinjokolja, kada se kućom iz šporeta širio miris pečenja. Porodična okupljanja su uvek bila puna radosti i smeha, ali i dobrih…
Šta su škembići iili tripice i zašto ih gurmani obožavaju? Škembići u različitim krajevima poznati i kao tripice, tripe ili fileki su tradicionalno jelo, koje se najčešće pravi od goveđeg…
Juneći repovi ispod sača - Sočni, mekani i savršeno lepljivi Juneći repovi ispod sača su pravi dragulj tradicionalne kuhinje, često viđeni na menijima starih kafana, gde su boemi i gurmani…
Šta su mlinci? Mlinci su tradicionalna testenina, karakteristična za područja Vojvodine, Hrvatske i Slovenije. Mlinci se prave od brašna i vode, nakon mešenja se razvijaju u tanke listove, zatim peku…
Pasticio (autentični naziv: παστίτσιο, pastítsio) je tradicionalni grčki specijalitet, poznat i kao grčke lazanje. Ukoliko niste od onih koji na letovanju jedu samo girose sigurno ste ga probali, čim ste…
Ako tražite jednostavan način da pripremite ukusan i zdrav obrok, ovaj recept za domaću sardinu od papalina je pravi izbor! Papaline su jedne od najzdravijih vrsta morske ribe, bogate omega-3…
Sastojci potrebni za pripremu domaćeg hleba: kilogram mekog brašna tip 400, možete koristiti i druge vrste;10g suvog kvasca;kašičica šećera;dve kašičice soli;700 ml mlake vode;malo ulja za podmazivanje; Umesite testo i…
Jagnjetina je jedna od najukusnijih vrsta mesa, a jagnjetina ispod sača prava je poslastica, posebno ako odaberete delove prošarane masnoćom poput rebara i potrbušine. Potrebni sastojci 2 kg jagnjetine, mi…
Recept za kafanski specijalitet juneći ribić na kajmaku
Lonci&poklopci organizuju julski nagradni foto konkurs za sve ljubitelje fotografije i zemljanog posuđa. Pobednik konkursa dobija zemljanu šerpu sa poklopcem zapremine 4-5 ili 6-7 litara. Uslovi za učešće u foto…